Translate:
Duitstalig  English  Frensh  Japanese
QRcanvas kwasten

F.A.Q.

Is het niet slecht voor de QR-code om kleur te gebruiken?

Nee dat maakt niks uit. Een QR-code app scant de code in zwart wit en ziet verder niet dat de code kleuren bevat. Waar je wel rekening mee moet houden is dat sommige kleuren voor minder contrast zorgen waardoor de QR-code onleesbaar wordt. Oranje werkt bijvoorbeeld niet op geel. Als het gaat om kleurgebruik en combinaties geven wij advies wat de beste keuze is en of het mogelijk is om uw huisstijl kleuren in een QR-code te verwerken.

Er zitten overlappende elementen in een ontwerp. Kan dat kwaad?

Nee, een QR-code is zo ontworpen dat een kleine foutmarge mogelijk is. Dit zorgt er voor dat beschadigde QR-codes blijven werken en dat in slechte omstandigheden de QR-code alsnog gelezen kan worden. Wij gebruiken deze marge om het ontwerp te kunnen maken dat afwijkt van de standaard QR-code.

Werkt het ook wel eens niet?

Het kan zijn dat de ene app beter werkt dan de andere app. Apps en telefoontoestellen worden met de dag beter van kwaliteit. De meeste apps kunnen moeiteloos overweg met gestileerde QR-codes. Het kan zijn dat de app er wat langer over doet dan normaal omdat de app beter zijn best moet doen om de QR-code te kunnen lezen. Ontwerpen aangeboden door QRcanvas.nl worden uitgebreid getest met meerdere apps.

Is een QR-code niet te onbekend om er een schilderij voor te maken?

Nee, zeer zeker niet. De populariteit van de QR-code groeit nog steeds en steeds meer bedrijven gebruiken de QR-code om te communiceren. Nu de meeste mensen met een smartphone rondlopen is de QR-code een zeer effectief en snel communicatiemiddel dat in alle branches wordt toegepast.

Kan ik meer canvassen van één ontwerp bestellen?

Ja dat kan. U kunt voor meerdere ruimtes of filialen canvassen van één ontwerp bestellen. Wanneer u meer dan één canvas bestelt krijgt u direct een voordeel op het tweede, derde etc. canvas omdat het ontwerp al is gemaakt. Wanneer u voor meerdere geprinte canvassen kiest is dit voordeel het grootst. Bij geschilderde canvassen krijgt u na overleg een offerte toegestuurd. Bij meer dan een geschilderd canvas moet u rekening houden met langere of gespreide levertijden.

Wat is de beste plaats om een QRcanvas op te hangen?

Een QRcanvas kan worden ophangen in de wachtruimte van een praktijk of de receptie van een bedrijf. In ruimtes of op locaties waar regelmatig mensen komen presenteert een QRcanvas zich het best. Het is ook een originele en effectieve manier van reclame maken. Vooral effectief in de zakelijke omgeving, openbare ruimtes of horecagelegenheden.

Worden beschilderde canvassen echt met de hand geschilderd?

Ja dat klopt. Dit is handwerk dat de nodige tijd kost. Daarom verschillen de prijzen van geprinte canvassen met geschilderde canvassen. De prijzen van geschilderde canvassen zijn berekend op het aantal geschatte uren en materialen die nodig zijn om een canvas op dat formaat te schilderen.

Wat mag je verwachten als je een QRcanvas ophangt in een ruimte?

Mensen zullen nieuwsgierig zijn naar de achterliggende website en het schilderij scannen om te ontdekken waar ze uitkomen. Ze bezoeken niet alleen direct de site maar nemen dit adres ook automatisch op in de favorietenlijst van de QR-code app. Een unieke gelegenheid om deze bezoekers op te vangen en door te sturen naar een website of social media profiel.

Is een QRcanvas interactief?

Een groot voordeel is dat u weet waar de bezoeker zich op het moment van scannen bevindt. U kunt uw boodschap hierop aanpassen en de bezoeker attenderen op de omgeving, producten, aanbiedingen of andere mogelijkheden.

Hoe gaat het in zijn werk als ik een canvas bestel?

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit een formaat en toepassing neemt u contact met ons op en geeft u uw wensen door. Daarna gaan we in overleg met u aan de slag met het ontwerp. Nadat u de gewenste website heeft doorgegeven wordt de url van de website omgezet naar een werkende QR-code. Deze code vormt de basis van het ontwerp. Nadat het ontwerp klaar is krijgt u per e-mail een voorbeeld toegestuurd dat bij akkoord zal worden afgedrukt of geschilderd op een canvas doek.